Terjemahan Al Quran

Listen to Quran

Thursday, March 5, 2009

Lihatlah Gambar Ini............(Sungguh menyayat Hati...)


TELUK BAHANG - Kehadiran sekumpulan burung gagak yang mengerumuni sesuatu di tepi jalan Batu Feringghi berdekatan kawasan Pulau Asmara di sini bukanlah asing bagi tukang sapu Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), T. Verappa, 36.

Namun, semalam dia berasa tidak sedap hati lalu berpatah balik untuk melihat apa yang sebenarnya dikerumuni oleh kumpulan gagak tersebut.

Mengejutkan, kumpulan gagak itu sedang mematuk mayat seorang bayi yang masih bertali pusat dalam keadaan tertiarap di sebatang longkang di situ.

"Walaupun saya sudah terlajak kira-kira 100 meter dari tempat itu, tapi saya berasa lain macam pula sebab jumlah burung itu terlalu banyak.

"Saya hampir pengsan apabila mendapati benda yang dikerumuni itu merupakan mayat seorang bayi lelaki yang cukup sifat," katanya ketika di temui semalam.

Menurut Verappa, ketika kejadian pada pukul 10.30 pagi itu, dia baru selesai menyapu sampah di kawasan berhampiran.

Komen 1

dasar binatang....babiiii.....celaka.....manusia tk bertamadun....haram jadah....bahlol.....bodo nk mampos......baghral....bladiful.....kepada yg melakukannya......

Komen 2

Astaghfirullahalazim....kenapa sampai jadi begitu? Tak tersentuh ke hati wahai lelaki dan perempuan yang melahirkan bayi ini hinggga sanggup membiarkannya begitu? Tak terfikirkah anak ini yang akan menanti engkau di akhirat kelak? Tak terngiang-ngiangkah di telinga mu akan tangisan bayi ini? Wahai lelaki dan perempuan, andainya engkau telah terlanjur, cukup-cukuplah. Janganlah ditambah dosa yang telah sedia ada. Berzina satu dosa dan engkau tambah lagi satu dosa. Sampai bila hidupmu akan aman? Bertaubatlah...Kita hidup di dunia bukan untuk selama-lamanya. Satu hari kita akan kembali kpdNya. Sad

Anak...maafkan ibumu. Ibumu pasti mempunyai sebab mengapa dia berbuat begitu walaupun sebenar-benarnya dia adalah orang yang patut bertanggungjawab ke atasmu. Ayahmu? Tidak perlulah dipersoalkan. Maafkan ibu mu ya...Engkau akan mendapat pahala atas kemaafan yang engkau berikan.

Komen 3

Nie la..akibat terlalu nak enjoy jer tak fikir akibat di kemudian hari...jika dah terlanjur tu ....jangan la...nak tambah dosa dengan membunuh bayi tu...masih ramai lagi yang sanggup nak menerima bayi tu kalau anda x sanggup nak memelihara budak..tu ..tak terfikirkah ..masih ramai lagi di luar sana yang dah berkahwin bertahun-tahun masih tidak di kurniakan anak ......kalau nak buang budak tu pn...jangan la...diletak di tepi jalan jer....letak la...kat tempat yang sepatutnya...atau serah jer kat jabatan kebajikan masyarakat...nampaknya semakin maju dunia kita nie...semakin terhakis nilai moral masyarakat kita......apalaaaa nak jadi dengan generasi kita masa akan datang nie??????????????????

No comments: